Tuesday, October 28, 2014

Jungle Trekking @ FRIM Kepong

Assalamualaikum :)

25/10/2014 , I went to FRIM Kepong untuk jungle trekking and canopy walk at FRIM Kepong. Dah lama tak buat aktiviti lasak macam ni . Thanks Adrian , cause sudi bawa we all menjelajahi FRIM. Hehehe :)
 
Kami on our way to FRIM !




 
Ni saat-saat kami menanti waktu untuk beli ticket for Canopy Walk. Sesiapa yg ada student card digalakkan membawa untuk rate yang lebih murah sikit. Don't worry , under RM10 je. And please, pakai sport shoes ye. No selipar or sandals okay!
And kaunter tiket ni buka pukul 8.30am . If ada yang dating awal, pusing2 dulu area FRIM ni.
 
 
LETS START OUR JOURNEY!!

 
 


 
Breakkkk!! Penat sebab tak warming-up dulu before perjalanan.
 
Then kami teruskan perjalanan sampailah Nampak this board, yeay!
 


 
FRIM ni rasanya tak pernah sunyi. Ramai je local and tourists yang dating. Tanah agak lembap. So be careful! ;)

 
Ramai rupanya yang break.

Agaknya apa yang Fasya cuba sampaikan tu?? Hahaha.
 

 
Boss kata 'jom sambung!' . So kita sambung our journey.
 
 
Finally sampai ke CANOPY WALK !! tapi kena tunggu turn. Sekali naik, 4 orang je allowed. So kami pun relax dulu dengan pengunjung2 yang lain.



 
 
Dinasihatkan untuk yang gayat , yang takut tinggi, yang tak biasa dengan aktiviti2 bertali ni JANGAN PANDANG BAWAH ! Jangan degil kalau tak nak mengigil seorang-seorang atas canopy walk. Yang jenis slamber, boleh menikmati pemandangan sambil berjalan and pastikan jarak anda dengan orang depan 2 papan jauh ye. Ada penanda kat papan tu untuk jaga jarak dan keseimbangan.
 

 
Tak sabarnya menanti giliran .. Pondok Canopy Walk .

 
Jambatan pertama Berjaya kami tempuhi !


 
Indahnya ciptaan Tuhan!

 
Snap a pic kejap .
 


 

 


 
Okay. ada 4 checkpoints before habis canopy walk ni.


 
 
Yeay! tamat sudah canopy walk. Saatnya mengharungi jalan curam pulak.

 
 
Sampai sudah di air terjun.
 
 
Dan kami meneruskan perjalanan kami ..




 
Keluar pun dari hutan . Dan kini kembali ke kereta untuk pulang!

 
FRIM bukan sahaja tempat untuk beriadah , but also untuk photoshoot. Agak nak cari tempat untuk Wedding Photoshoot, ha ni pun lawa.

 
 




 
 
Kami dah penat dan waktu untuk kami pulang! Thanks Mr.Driver. Thanks my girls. Hadiah birthday terindah untuk tahun ini.
 
 
 
 
Bagi yg tak suka masuk hutan , boleh sewa basikal, boleh jogging. Google website FRIM untuk more information ye. Terima kasih !

No comments:

Post a Comment